|
کارگاه دور روزه پرنده نگری مقدماتی با همکاری باشگاه پرنده نگری ایرانیان و کانون محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ های 29 و 30 آذر در محل این دانشگاه برگزار گردید.
در روز اول این کارگاه، شرکت کنندگان با پرنده نگری و جنبه های گوناگون آن، زندگی پرندگان و رفتارها، عادات و نظام حاکم بر زندگی آنها، برخی پرندگان ایران و زیستگاه های ایران، استفاده از کتاب راهنما و شناسایی پرندگان، برخی سایت های پرنده نگری پیرامون تهران و مهم ایران، برخی کدهای رفتاری در پرنده نگری و همچنین پرندگان شهر تهران به ویژه پرندگان آزاد (بومی و مهاجر) دانشگاه شهید بهشتی آشنا شدند.
مدرس این کارگاه آقای سید حامد موسوی هدف اصلی این کارگاه را ایجاد علاقه به پرنده نگری در میان افراد علاقمند به طبیعت و پرندگان عنوان نمودند.
روز دوم کارگاه عملی برنامه در پارک شهر تهران برگزار گردید. شرکت کنندگان با دوربین هایی که در اختیارشان قرار گرفت و با توضیحات آقای جمشید کریمی زاده با تجهیزات پرنده نگری آشنا شدند و سپس همراه با سرکار خانم سارا عرب، کارشناس پرنده نگری پارک شهر، به مشاهده پرندگان پرداختند و به طور عملی با پرنده نگری و ثبت گزارش برنامه آشنا شدند.
در این برنامه 20 گونه از پرندگان پارک شهر مشاهده و رفتارها و نحوه شناسایی آنها تشریح گردید.
رکوردها شامل:
1- گنجشک خانگی
2- گنجشک درختی
3- مینا
4-کلاغ ابلق
5- زاغی
6- کبوتر چاهی
7- قمری خانگی
8- طوطی طوق صورتی
9- شاه طوطی
10- توکا باغی
11- توکا سیاه
12- دارکوب
13- سینه سرخ
14- سار
15- سسک چیف چاف
16- بلبل خرما
17- سهره جنگلی
18- چرخ ریسک بزرگ
19- کاکایی
20- دم جنبانک ابلق