|
مدیر پروژه: محمدرضا کشفی
اواخر تابستان تا اواسط پاییز هر سال پرندگان شکاری کوچرو از عرضهای شمالیتر به ایران میرسند و برخی از آنها پس از عبور از مناطق کوهستانی کپه داغ، البرز و تالش وارد بخشهای مرکزی کشور میشوند. در مناطق محدودی از این مسیر (کریدورهای اوراسیا _آفریقا) واقع در بخشهایی از استانهای شمالی کشورمان شاهد گلوگاههای مهاجرتی هستیم. این گلوگاههای مهاجرتی عمدتا در مناطقی از جنگلهای هیرکانی همجوار با ارتفاعات بلند و در محلهای نزدیک به دریا واقع شده اند. وجود جنگلهای هیرکانی به عنوان پناه و محل استراحت و شبمانی این پرندگان و همچنین محل تامین غذا برای ادامهی مهاجرت غیر قابل انکار است. به همین دلیل نام این پروژه با جنگلهای هیرکانی گره خورده تا ضمن اشاره به محل انجام پروژه به تأثیر این میراث جهانی در حفاظت از جمعیت پرندگان شکاری نیز اشاره نماید.
حامی مالی (اسپانسر): ندارد _ در صورت نیاز موسسه پرندهشناسی و پرندهنگری ایرانیان در حد بضاعت خود به اجرای پروژه کمک مالی خواهد نمود.
روند اجرای پروژه: تهیه منشور پروژه و ارائه آن به هیئت مدیره موسسه، هماهنگی و کسب مجوزهای مربوطه، تبلیغ، اجرا و گزارشدهی
محل پایش
تاریخ شروع پروژه: پنجشنبه 1401.06.31
تاریخ پایان پروژه: جمعه 1401.07.15
محل اجرای پروژه: غرب استان گلستان
به کلیه افرادی که دارای تجربه و مهارت اولیه در شناسایی پرندگان شکاری بوده و علاقهمند به تماشا و شناسایی پرندگان شکاری هستند، کارورز گفته میشود. این افراد یا در کلاسهای شناسایی پرندگان شکاری در موسسه پرندهشناسی و پرندهنگری ایرانیان (باشگاه) و یا دورههای تئوری آشنایی با گلوگاههای مهاجرتی و شناسایی پرندگان شکاری با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی محیط زیست کشور، گروه دانشجویی تنوع زیستی ایران و انجمن علمی دانشجویی محیط زیست دانشگاه تهران شرکت کرده و دورهی عملی خود را محل پروژه طی خواهند کرد گفته میشود. همچنین افرادی که علاقهمند به فراگیری آموزشهای عملی در مورد شناسایی و شمارش پرندگان شکاری هستند نیز میتوانند به عنوان کارورز در پروژه شرکت نمایند. کارورزان جهت بالا بردن توانایی و مهارت خود در پایش پرندگان شکاری در پروژه شرکت میکنند و در صورت تایید مدیر پروژه در برنامههای آتی باشگاه به عنوان پایشگر پرندگان شکاری در تیم فنی قرار خواهند گرفت.
*افرادی که دارای مهارتهای خاص مانند مستندسازی، تولید محتوا و یا آموزش در زمینه پرندگان، محیط زیست و... هستند نیز میتوانند جهت بالا بردن توانمندیهای خود به عنوان کارورز در این پروژه شرکت کنند.
به نظر ما کار گروهی و یادگیری جمعی در میان کارورزان الویتی است که ما به آن معتقدیم و در این راستا تلاش خواهیم کرد.
مدت زمان حضور:
وظایف:
ظرفیت: 10 نفر
اقامت: اقامتگاه بومگردی یا خانه محلی
هزینه: این افراد صرفا هزینهی اقامت خود را هنگام ثبت نام پرداخت خواهند نمود و هزینههای دیگر مانند خورد و خوراک و رفت و آمد بر عهده کارورز است.
تا 7 روز و کمتر: 180 هزار تومان به ازای هر شب اقامت
بیش از 7 روز: 140 هزار تومان به ازای هر شب اقامت
ثبت نام: از طریق پر کردن فرم ثبت نام کارورزان در انتهای صفحه انجام میشود و در صورت تایید مدیر پروژه با شرکت کننده جهت ثبت نام نهایی و هماهنگی تماس گرفته خواهد شد. الویت انتخاب کارورز با افرادی است که دارای دانش پایه و یا تجربه شناسایی پرندگان شکاری هستند.
پرندهنگرها و افراد علاقهمند به مشاهده کوچ پرندگان شکاری میتوانند در سفرهای تجربهگرا شرکت کنند تا علاوه بر تجربهی مشاهدهی کوچ پرندگان شکاری، پرندهنگری در آشوراده و جنگلهای هیرکانی، آموزش شناسایی پرندگان شکاری و آشنایی با جنگلهای هیرکانی به همراه اقامت در اقامتگاه محلی با محیطی دلنشین را در تورهای 3 روزه (دو شب و سه روز) تجربه نمایند. محل شروع و پایان تور شهر گرگان میباشد.
زمان تورهای تجربهگرا به صورت زیر خواهد بود:
تور اول: شروع از صبح پنجشنبه 31 شهریور تا عصر شنبه 2 مهر
تور دوم: شروع از صبح یکشنبه 3 مهر تا عصر سهشنبه 5 مهر
اقامت: اقامتگاه بومگردی یا خانه محلی
هزینه: آوردهی حاصل از تورهای تجربهگرا صرف تامین هزینههای پروژه و کادر اجرایی خواهد شد. افراد تجربهگر با شرکت در این تورها گامی مهم و ارزشمند جهت اجرای پروژه برمیدارند و به حفاظت از پرندگان شکاری به وسیله آموزش کمک میکنند.
ثبت نام: در قسمت سفرهای تخصصی باشگاه میتوانید سفر مورد نظر خود را انتخاب و پس از هماهنگی با راهنمای برنامه ثبت نام نمایید.
عقاب صحرایی - عکس از محمدرضا کشفی
شامل نفراتی است که مسئولیت مدیریت و اجرای پروژه را بر عهده دارند و شامل مدیر پروژه (مدیر فنی)، مسئول اجرایی، مسئول مالی و یک نفر پشتیبان است. کادر اجرایی در زمان انجام پروژه در محل پروژه حضور دارند.
اقامت: اقامتگاه بومگردی یا خانه محلی
هزینه: این افراد هزینهای بابت حضور در پروژه شامل اقامت، غذا و حمل و نقل پرداخت نخواهند کرد و بخش عمدهی هزینهی آنان از طریق تورهای تجربهگرا تامین خواهد شد. به عبارت دیگر هزینهای که از طرف افراد تجربهگر جهت شرکت در پروژه پرداخت میشود صرف هزینههای کادر اجرایی خواهد شد و از این طریق صرف حفاظت میگردد و موسسه پرندهشناسی و پرندهنگری ایرانیان یا افراد حقیقی درگیر در پروژه، آورده مالی (سود) از افراد تجربهگر به دست نمیآورد. کادر اجرایی پروژه هیچگونه دستمزدی دریافت نمیکند و به صورت داوطلبانه در پروژه مشغول فعالیت هستند.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری دارید با مدیر پروژه آقای محمدرضا کشفی (09196453587) تماس بگیرید.
ثبت نام کارورز: لطفا فرم ثبت نام زیر را تکمیل نمایید (ظرفیت حداکثر 8 نفر).